Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Πως να φτιάξετε παιδική τσάντα από λούτρινη κούκλα


Καιρό τώρα σκεφτόμουν, τα πολλά λούτρινα κουκλάκια που έχω από την παιδική μου ηλικία. Είναι γεγονός ότι δεν πετάμε τις αναμνήσεις μας, αλλά δεν μπορούμε να ζούμε και σε μια άλλη εποχή.
Θυμήθηκα κάτι παιδικά τσαντάκια που είχα μικρή, που έμοιαζαν με κούκλες πάνινες. Σκέφτηκα λοιπόν, να κάνουμε τις παλιές μας κούκλες..τσάντες. Παιδικές τσάντες, έτσι ώστε να μην χάσουν κάτι από τα παιχνίδια τους και εμείς ακόμα μην χάσουμε τις αναμνήσεις μας.
Διάλεξα τον SpongBob.  Ήταν κάτι που δεν χρειαζόμουν  και κάτι που σίγουρα κάλυπτε την ανάγκη κάποιου άλλου. Για αρχή μας διευκόλυνε  αρκετά το μέγεθος του και το καλούπι του… ένας τετράγωνος κούκλος.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την συγκεκριμένη τσάντα είναι:
·         Ψαλίδι
·         Πατρόν (εκτός και αν μπορείτε με το μάτι)
·         Μεζούρα
·         Κλωστές
·         Ιμάντες
·         Φερμουάρ
·         Κούμπωμα ασφαλείας
·         Ραπτομηχανή για γάζωμα
·         Καρφίτσες
·         φόδρα

Ξεκινάμε παίρνοντας τον καλό μας λούτρινο φίλο. Ανοίγουμε  το επάνω μέρος (όπου θα είναι και το μοναδικό σημείο που θα πειράξουμε, για να φορεθεί αργότερα το φερμουάρ).
Αφαιρούμε το εσωτερικό υπόστρωμα με προσοχή , για να μην προκαλέσουμε ζημιές στο υπόλοιπο ύφασμα. Έχουμε τώρα μια καθαρή και άδεια επιφάνεια εσωτερικά.

Παίρνουμε το ύφασμα για την φόδρα και μετράμε  σύμφωνα με το εσωτερικό πλάτος και ύψος. Δημιουργούμε στην ουσία, ένα καλούπι σαν κούμπωμα. Με τις καρφίτσες πιάνουμε το ύφασμα και το φοράμε εσωτερικά για να δούμε αν είναι εντάξει.
Αφού φτιάξουμε το καλούπι αυτό, το αφήνουμε στην άκρη για να μπει στο τέλος.


 Στην συνέχεια παίρνουμε τους ιμάντες και τους μετράμε επάνω στην τσάντα. Αφήνουμε πάντα ένα περιθώριο, για αργότερα.
Φοράμε τα κουμπώματα ασφαλείας(μπορείτε να βρείτε αρκετών ειδών στο εμπόριο) και τα γαζώνουμε πάνω στο ύφασμα. Καλό είναι  να γαζώνονται στις ραφές που υπάρχον ήδη, για να μην γεμίσει σημάδια η τσάντα μας.
Όσο μπορούμε περνάμε εσωτερικά τους ιμάντες για να πιάσουν καλά.

Έπειτα τοποθετούμε την φόδρα. Έχουμε ήδη μετρήσει  τον χώρο μας. Αφήνουμε τις καρφίτσες για να γαζώσουμε ή το κάνουμε με κλωστή σαν καρίκωμα.
Αφού  περαστεί και η φόδρα, ράβουμε και το φερμουάρ.

Σημαντικό: Προτού γίνουν όλα αυτά, πλένουμε καλά το ύφασμα-κούκλα. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται να φορεθεί από παιδί.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου